Błąd
  • JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 1180
Ogólne

Ogólne (77)

środa, 17 sierpień 2016 13:28

Olej CBD

Napisał

Olej CBD – czy znasz jego właściwości?

Olej konopny kojarzy się konsumentom z dwoma produktami – z olejem o rzekomych właściwościach psychoaktywnych, zawierającym THC, albo z olejem spożywczym. Ten pierwszy jest tylko mitem, natomiast olej spożywczy z konopi, to jeden z najzdrowszych olejów roślinnych na świecie. Jeśli chcesz poznać właściwości oleju CBD, który ma jeszcze inne właściwości, zapraszam do dalszej lektury.

 

Olej CBD pochodzi z odmian konopi indyjskich, które zawierają minimalną ilość psychoaktywnego THC. W niektórych krajach on zarejestrowany jako suplement diety i można go kupić legalnie, z uwagi na to, że CBD nie wywiera działania psychoaktywnego. Producenci suplementów zawierających CBD, zwykle rozcieńczają je do stężenia kilku procent, za pomocą innych olejów, by ułatwić dawkowanie.

 

Jakie korzyści zdrowotne ma olej CBD?

 

Badania potwierdziły skuteczność CBD w wielu przewlekłych chorobach. Wpływa on między innymi na receptory kannabinoidowe, zmniejszając przesyłanie impulsów bólu, oraz zmniejsza stan zapalny. Z tego powodu, wiąże się z nim duże nadzieje, jeśli chodzi o leczenie przewlekłych stanów zapalnych, takich, jak reumatyzm.

 

Olej CBD jest zaliczany także do silnych antyoksydantów. Regularne przyjmowanie tego preparatu przyczynia się do zmniejszenia negatywnego wpływu wolnych rodników na organizm oraz poprawienia stanu tkanek zniszczonych przez choroby degradacyjne, jak wrzody czy stany zapalne.

 

CBD zmniejsza także produkcję glutaminy, chroniąc komórki mózgu przed niedokrwieniem.

 

Badania na temat CBD wskazują także szereg korzystnych działań tej substancji na skórę. Stosując olej wewnętrznie, można zmniejszyć wydzielanie sebum, co może być dobrym rozwiązaniem dla osób cierpiących na trądzik. To działanie wynika z korzystnego wpływu oleju na sebocyty i zmniejszania tempa dzielenia się komórek naskórka.

Jeśli bliżej przyjrzymy się działaniom THC oraz CBD, zobaczymy, że mają one szereg podobnych działań (między innymi na układ neurologiczny), jednak CBD jest znacznie bezpieczniejsze.

 

Oprócz tego, olej konopny zawierający CBD, jest jednym z najlepszych olejów pod względem składu, z uwagi na to, że dostarcza on dużą ilość kwasów omega-3.

 

 

 

poniedziałek, 08 sierpień 2016 10:49

Mało znana forma błonnika

Napisał

 

 

 

Skrobia oporna – mało znana forma błonnika

Błonnik najczęściej kojarzy się nam z nasionami babki płesznik i babki jajowatej, które nie są trawione w organizmie. Znacznie mniej znaną formą błonnika, jest skrobia oporna, której natura, jest zupełnie inna, niż pozostałych węglowodanów. Pozwala ona zachować prawidłową masę ciała oraz wpływa na zmniejszenie wahania poziomu glukozy we krwi.

 

Źródła skrobi opornej

 

Skrobia oporna może Ci się kojarzyć z mniej smacznymi pokarmami o twardszej konsystencji. Jej ilość w pożywieniu wzrasta także wtedy, gdy nie stosujemy obróbki termicznej.

Znajduje się ona między innymi w :

  • Czerstwym pieczywie i ogólnie, w pieczywie pełnoziarnistym

  • Niedojrzałych bananach i papajach

  • Ziemniakach przechowywanych w lodówce (skrobia pod wpływem niskiej temperatury zmienia swoją konsystencję)

  • W skrobi ziemniaczanej – 4 łyżeczki zawierają aż 32 gramy skrobi

  • W warzywach strączkowych

 

 

Jak działa skrobia oporna?

 

Człowiek nie trawi skrobi opornej, ponieważ nie posiada do tego odpowiednich enzymów. Przechodzi ona niestrawiona do dalszych części układu pokarmowego, gdzie służy jako pokarm dla bakterii jelitowych. Osoby, które regularnie jedzą produkty zawierające skrobię oporną, mają zarówno więcej bakterii jelitowych, jak i bardziej różnorodną florę.

Dlaczego jest to tak ważne? Bakterie żyjące w naszych jelitach, mają kluczowy wpływ na zdrowie organizmu. Podam jeden przykład – to właśnie bakterie jelitowe, wytwarzają ze skrobi opornej, niezbędne, krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe.

 

Najważniejsze korzyści skrobi opornej, to między innymi:

  • Zmniejszenie wydzielanie insuliny – skrobia działa podobnie, jak inne rodzaje błonnika, zmniejszając kaloryczność potraw oraz regulując poziom glukozy.

  • Zmniejszanie masy ciała – skrobia oporna jest 2 razy mniej kaloryczna niż zwykła, a dodatkowo, nie można jej zjeść zbyt dużo. Dodając do posiłków więcej produktów bogatych w skrobię, regularnie obcinamy ilość spożywanych kalorii.

  • Poprawa stanu jelit – jak już wspominałem, skrobia służy bakteriom jelitowym do wytwarzania kwasów tłuszczowych. Są one niezbędne do dbania o prawidłowy stan jelit.

  • Łatwiejsze wypróżnienia – skrobia oporna jest trawiona w jelitach tylko częściowo – reszta przechodzi do jelita grubego i zwiększa objętość treści.

 

Jak zacząć przyjmowanie skrobi opornej?

 

 

Naszym zdaniem, nie powinieneś zaczynać przyjmowania skrobi w zbyt dużych ilościach – może skończyć się to wzdęciami lub biegunką. Zacznij od niewielkich dawek, jedząc na przykład kawałek zielonego banana i jeśli nie odczujesz żadnych dolegliwości przez kilka dni, zwiększaj jej dawkę.  

 

 

 

poniedziałek, 08 sierpień 2016 10:26

Inulina – jedyne korzystne połączenie glukozy i fruktozy

Napisał

 

Inulina – jedyne korzystne połączenie glukozy i fruktozy

Ostatnie lata przyniosły szereg szokujących wyników badań na temat szkodliwego wpływu cukrów na organizm człowieka. Z drugiej strony, coraz bardziej doceniamy działanie pewnych cukrów złożonych, ponieważ mogą one wpływać pozytywnie na stan organizmu. Takim węglowodanem, jest inulina, o budowie podobnej do glukozy i fruktozy i o wielu fascynujących właściwościach.

 

Najważniejsze źródła inuliny

 

Inulina stanowi dla roślin źródło substancji zapasowych. Można ją znaleźć między innymi w:

  • cykorii

  • słoneczniku bulwiastym

  • korzeniu mniszka lekarskiego

  • cebuli

  • czosnku

  • łopianie

  • agawie

  • perzu

  • szparagach

  • niedojrzałych bananach

  • w kiełkującej pszenicy

Moim ulubionym źródłem inuliny jest kawa z cykorii.

Co ciekawe, człowiek nie posiada enzymów zdolnych do trawienia tego sacharydu – konieczne są do tego bakterie jelitowe. Podczas procesu rozkładu inuliny dochodzi do produkcji gazów jelitowych i ten objaw, może oznaczać konieczność zmniejszenia jej dawek.

 

Jak działa inulina?

 

  • Inulina w okrężnicy jest rozkładana przez bakterie jelitowe, na kwas mlekowy oraz kwasy tłuszczowe(octowy, propionowy i mlekowy). Są one niezbędne dla zachowania zdrowia jelit.

  • Przyjmując inulinę, dbasz także o prawidłowe wchłanianie minerałów i wydzielanie hormonów płciowych. Ma ona także działanie odtruwające i usuwa z organizmu metale ciężkie.

  • Index glikemiczny inuliny jest bardzo niski (14), dlatego nie podnosi ona poziomu glukozy we krwi i nie zwiększa apetytu.

  • Jest pomocna także podczas terapii antybiotykowej, ponieważ zwiększa ilość bakterii jelitowych.

  • Inulina poprawia pracę jelit i ułatwia wypróżnianie. Aby osiągnąć ten efekt, należy przyjmować około 15 gramów inuliny dziennie.

  • Zmniejsza objawy syndromu syndromu przeciekającego jelita

  • Podobnie, jak inne formy błonnika, inulina wpływa korzystnie na poziom cholesterolu. Dzięki temu można zmniejszyć ryzyko chorób serca i zwapnienia naczyń krwionośnych.

  • Inulina jest stosowana od lat, jako składnik preparatów wzmacniających odporność.

 

Jak stosować inulinę?

Produkty zawierające inulinę pojawiają się w naszej diecie stosunkowo rzadko (z wyłączeniem czosnku i cebuli), dlatego warto zastanowić się nad przyjmowaniem jej w bardziej skoncentrowanej formie.

Proszek z inuliny jest delikatnie słodki i może być dodawany jako zagęstnik, do większości potraw.

 

Inulina jest dostępna także w formie kapsułek i tabletek. Bardzo dobrą formą inuliny, jest kawa zbożowa z cykorii, którą można pić zamiast tradycyjnej małej czarnej.

 

 

 

poniedziałek, 08 sierpień 2016 10:22

Przez oczyszczanie do odchudzania

Napisał

Colo Vada

Stając na wadzę, zwykle nie jesteśmy zadowoleni z wyników, nawet jeśli stosujemy restrykcyjne diety. Wielu osobom cały czas towarzysza problemy z wypróżnianiem się i wzdęciami oraz złe samopoczucie. Przyczyną takiego stanu rzeczy są toksyny, odkładające się w organizmie z każdym zjedzonym posiłkiem.

Na szczęście istnieją metody, które pozwalają pozbyć się złogów jelitowych, a wraz z nimi, pasożytów i ogromnej ilości toksyn.

 

Program Colo Vada Plus został dopracowany specjalnie z myślą o poprawieniu stanu układu pokarmowego. Pierwszy etap kuracji składa się z 7 dni oczyszczania jelit z zalegających w nich substancjach. Dzięki temu przygotowaniu, oczyszczone tkanki odzyskują zdolność do prawidłowego przyswajania substancji odżywczych.

Wybierając zestaw Colo Vada, otrzymujesz preparaty w wygodnych saszetkach do rozpuszczania w wodzie, co ułatwia stosowanie kuracji.

 

Drugim etapem przyjmowania zestawu Colo Vada, jest głodówka z użyciem glinki kaolinowej. Glinka daje uczucie sytości, a dodatkowo, absorbuje szkodliwe substancje, które pozostały w jelitach po pierwszym etapie.

 

Oczyszczony układ pokarmowy, zaczyna się pomału odbudowywać, co wspieramy, stosując trzeci etap kuracji. Składniki, które stosuje się w tym etapie, mają za zadanie poprawić trawienie, uzupełnić energie oraz niedobory składników odżywczych i unormować pracę jelit.

 

Podczas tych trzech etapów oczyszczania organizmu, można od 3 do 20 kilogramów niepotrzebnych złogów i toksyn. Pozbywszy się tego balastu, przestaniesz narzekać na bóle głowy i brak energii. Program Colo Vada warto stosować co pół roku, by regularnie usuwać odkładające się złogi i walczyć z pasożytami. W skład tego zestawu, wchodzą także suplementy wzmacniające odporność organizmu a zarazem, walczące ze szkodliwymi pasożytami.

Colo Vada działa najlepiej, jeśli zastosujemy ją wraz z dietą zasadową, a w czasie drugiego, trwającego 4 dni etapu, zrobimy głodówkę. Opis poszczególnych programu II etapów colo vada plus

 

Podsumowanie

 

Colo Vada Plus to program szczególnie cenny z jednego względu – użytkownik otrzymuje bardzo dokładny opis diety oraz tego, jakie suplementy powinien przyjmować w jakim czasie. Dzięki temu, z przestrzeganiem reguł poradzą sobie nawet najbardziej zabiegane osoby.

 

W sieci znajdziesz mnóstwo opinii na temat jego skuteczności, co potwierdza jego silny wpływ oczyszczający na organizm.

 

 

 

poniedziałek, 27 czerwiec 2016 13:53

Warzywa i owoce, które dostarczają najwięcej prebiotyków

Napisane przez

 

Wśród prebiotyków, znajdziemy różne odmiany błonnika, który wspiera pracę bakterii jelitowych.

Dzięki temu, jelita produkują więcej składników odżywczych, potrzebnych dla zdrowia komórek jelit oraz całego układu pokarmowego.

Bakterie jelitowe, produkują między innymi kwasy tłuszczowe, takie, jak kwas masłowy, octowy i propionowy.

Kwasy tłuszczowe w dalszej kolejności wchłaniają się do krwiobiegu, poprawiając ogólne zdrowie organizmu.

Pamiętaj o tym, że prebiotyki to nie to samo co probiotyki. Probiotyki to wyizolowane szczepy pożytecznych bakterii, natomiast prebiotyki, to różne formy błonnika, które wspierają wzrost pożytecznych bakterii. W aptekach można znaleźć także synbiotyki, czyli preparaty łączące te dwa działania. Podstawą powinny być jednak produkty spożywcze, które stale uzupełniają naszą dietę.

Oto kilka produktów, o silnym działaniu prebiotycznym:

1. Korzeń cykorii

Korzeń cykorii jest stosowany po uprażeniu, jako zamiennik kawy. Dostarcza on także dużej ilości prebiotyków.

Większość z nich, pochodzi z inuliny,

która odżywia bakterie jelitowe, poprawiając trawienie i usuwając zaparcia.

Wpływa ona także na zwiększenie wydzielania żółci, niezbędnej do trawienia tłuszczu.

Korzeń cykorii ma także silne działanie antyoksydacyjne i dlatego chroni wątrobę przed uszkodzeniem wywołanym przez wolne rodniki.

2. Mniszek lekarski

Liście mniszka, mogą być stosowane jako składnik sałatek, z uwagi na dużą zawartość błonnika.

Porcja 100 gramów mniszka dostarcza 4 gramy błonnika, z czego większość to inulina.

Inulina z mniszka, zmniejsza zaparcia, zwiększa ilość bakterii jelitowych, oraz przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.

Mniszek ma także działanie moczopędne, przeciwzapalne, antyoksydacyjne, przeciwnowotworowe oraz obniża poziom cholesterolu we krwi.

3. Topinambur

Topinambur (słonecznik bulwiasty), to roślina dająca wiele korzyści zdrowotnych dla organizmu.

100 gramów bulw dostarcza 2 gramy błonnika, z których 3/4 to inulina.

Topinambur ma korzystne działanie na florę jelitową - w tym celu sprawdza się lepiej nawet od cykorii.

Dodatkowo, wzmacnia działanie układu odpornościowego oraz zapobiega chorobom cywilizacyjnym.

Zawiera także dużo tiaminy oraz potasu. Te substancje wspomagają pracę układu nerwowego oraz zapewniają prawidłowe funkcjonowanie mięśni.

4. Czosnek

Często pisze się o tym, że czosnek ma działanie bakteriobójcze. Nie jest to do końca prawdą, ponieważ nie zabija on pożytecznych bakterii.

Czosnek zawiera inulinę oraz fruktooligosacharydy.

Dzięki jedzeniu czosnku, wspieramy wzrost bakterii Bifidobakteria w jelitach, oraz zapobiegamy wzrostowi bakterii chorobotwórczych.

Oprócz tego, czosnek wspiera zdrowie serca, jest antyoksydantem i ma działanie przeciwnowotworowe.

5. Cebula

Cebula ma podobne działanie do czosnku, jednak jej plusem jest to, że zjadamy jej znacznie więcej.

Błonnik z cebuli z 10% składa się z inuliny, oraz z 6% z fruktooligosacharydów.

Te ostatnie poprawiają funkcjonowanie flory jelitowej, wspomagają trawienie tłuszczu i wzmacniają działanie układu odpornościowego, zwiększając ilość tlenku azotu w komórkach.

Cebula zawiera dużą ilość kwercetyny, substancji należącej do grupy flawonoidów, która ma działanie antyoksydacyjne i przeciwnowotworowe.

Cebula to także naturalny antybiotyk i substancja wspomagająca działanie układu sercowo-naczyniowego.

6. Por

Por to bliski krewny cebuli i czosnku, który ma podobne korzyści zdrowotne, a smakuje znacznie szlachetniej. W porach znajdziemy aż 16% błonnika – inuliny. Dzięki niej, pory wspomagają florę bakteryjną jelit oraz zmniejszają wchłanianie tłuszczu do jelit.

Pory to także źródło flawonoidów, które zmniejszają stres oksydacyjny.

W porach znajdziesz także dużą ilość witaminy K - 100 gramów dostarcza ponad 50% dziennego zapotrzebowania, wspierając zdrowie serca i kości.

7. Szparagi

Szparagi stanowią bardzo dobre źródło prebiotyków -

najważniejszym z nich jest inulina.

Ocenia się także, że szparagi zmniejszają ryzyko zachorowania na niektóre odmiany nowotworów.

Na ich korzystne działanie na organizm, wpływa połączenie dużej zawartości błonnika i antyoksydantów.

100 gramów szparagów, dostarcza także 2 gramy białka.

8. Banany

Banany są znane głównie jako źródło potasu, jednak zawierają także witaminy, minerały i dużą ilość błonnika.

Niedojrzałe, zielone banany, są źródłem skrobi odpornej na działanie enzymów trawiennych, o silnym działaniu prebiotycznym. Jest to związane także z tym, że ich zjedzenie dla większości osób kończy się problemami jelitowymi.

Jedząc zwykłe banany, także wspierasz prawidłowe działanie flory jelitowej oraz nie narażasz się na dolegliwości.

9. Jęczmień

Jęczmień to ziarno, które także przyczynia się do naszego zdrowia, z uwagi na dużą zawartość błonnika. 100 gramów jęczmienia dostarcza od 3 do 8 gramów beta-glukanu.

Beta-glukan wspiera działanie bakterii jelitowych, przyczyniając się do szeregu korzyści zdrowotnych.

Obniża poziom cholesterolu LDL oraz zmniejsza poziom glukozy we krwi.

Jęczmień jest także bogaty w selen. Dzięki niemu, można poprawić pracę tarczycy oraz wspierać działanie układu odpornościowego.

 

 

poniedziałek, 27 czerwiec 2016 13:48

Woda gazowana - szkodzi, czy pomaga?

Napisane przez
poniedziałek, 27 czerwiec 2016 13:40

Jak ograniczyć podjadanie w nocy

Napisane przez

Wiele osób nie ma problemu ze stosowaniem diety przez cały dzień, ale często budzą się w nocy i nie mogą wtedy powstrzymać głodu.

Jedzenie w nocy sprawia, że pochłaniasz zbyt dużo kalorii i przybierasz na wadze.

Oto kilka rzeczy, które możesz zrobić, by przestać jeść wieczorem

1. Określ przyczynę objadania się

Niektóre osoby jedzą większość kalorii w ciągu dnia dopiero późnym wieczorem.

Aby zmienić ten nieprawidłowy nawyk, zastanów się, co możesz zrobić, by jeść więcej w ciągu dnia.

Jedzenie w nocy może być wywołane także naszym nawykiem lub zwykłą nudą.

Obecnie próbuje się nawet określić nowe jednostki chorobowe, określane mianem napadów objadania się oraz syndromem nocnego jedzenia. Charakteryzują się one odmiennym schematem powstawania, ale podobnym wpływem na organizm człowieka oraz zdrowie.

W obydwu chorobach, ludzie doświadczają takich emocji, jak przygnębienie, gniew i frustracja. Często dochodzi także do jedzenia mimo tego, że nie jesteśmy głodni.

Objadanie się polega na przyjmowaniu bardzo dużych ilości jedzenia za jednym razem i utrata poczucia kontroli podczas jedzenia.

Ludzie cierpiący na syndrom nocnego jedzenia, zwykle mają problem z objadaniem się wieczorami i w nocy. Niektóre osoby zjadają wtedy nawet więcej niż 25% dziennej dawki kalorii.

Jedna i druga dolegliwość jest związana z powstawaniem otyłość, depresji oraz bezsenności.

2. Zastanów się, co wywołuje napad

Aby łatwiej zidentyfikować przyczynę napadów głodu, przyjrzyj się kilku ostatnim przypadkom i zastanów się, co je wywołało.

Ludzie sięgają po jedzenie z wielu powodów, nie koniecznie z głodu. Jeśli nie byłeś głodny, a mimo to zacząłeś się objadać, pomyśl, co doprowadziło do takiego stanu.

Jeśli cierpisz na syndrom nocnego jedzenia, może być on wywołany unikaniem jedzenia w ciągu dnia.

Bardzo dobrą metodą na sprawdzenie, co wywołuje u nas złe samopoczucie i w efekcie obżarstwo, jest prowadzenie dzienniczka, w którym zanotujemy nasze uczucia, samopoczucie, oraz posiłki.

Śledzenie nawyków żywieniowych w połączeniu ze zapisywaniem sobie samopoczucia w danej chwili, pozwala wychwycić czynniki wywołujące objadanie się.

3. Zmień sposób odżywiania się

Jeśli jesz za dużo wieczorem dlatego, że nie masz czasu na posiłki w ciągu dnia, musisz zmienić swój rozkład dnia. Jedzenie o określonych godzinach pozwala lepiej zarządzać kaloriami, które przyjmujesz w ciągu dnia i zmniejsza uczucie głodu wieczorem.

Bardzo ważna jest także odpowiednia ilość snu.

Niedobór snu wpływa na to, że podejmujemy gorsze decyzje dotyczące naszej diety i jemy więcej. W długim czasie, chroniczny niedobór snu przekłada się na zwiększone ryzyko otyłości i chorób, które są z nią związane.

Jedząc w określonych godzinach, zmniejszasz znacznie ryzyko kompulsywnego objadania się oraz uczucie głodu.

4. Planuj swoje posiłki

Kolejną ważną kwestią, jest odpowiednie planowanie posiłków.

Jeśli przygotujesz sobie w domu posiłki do pracy, znacznie zmniejszysz ryzyko tego, że zjesz coś, czego nie powinieneś, lub będziesz głodny przez cały dzień.

Wcześniejsze naszykowanie sobie posiłków redukuje przygnębienie związane z jedzeniem oraz pozwala utrzymać głód na wodzy.

5. Poszukaj wsparcia emocjonalnego

Jeśli wydaje Ci się, że cierpisz na syndrom nocnego jedzenia lub napadowego objadania się, skonsultuj się z psychologiem lub dietetykiem.

Profesjonalista pomoże Ci określić, jakie czynniki wywołują u Ciebie napady głodu i ustali Ci odpowiedni plan diety.

W przypadku zdiagnozowania zaburzeń odżywiania, specjalista może zalecić także zastosowanie terapii behawioralnej, która pozwoli Ci łatwiej poradzić sobie z zaburzeniami odżywiania.

Dzięki temu wsparciu, łatwiej poradzisz sobie z negatywnymi objawami, które towarzyszą zaburzeniom odżywiania.

6. Odstresuj się

Przygnębienie i stres, to najważniejsze czynniki, które sprawiają, że jemy nawet wtedy, gdy nie jesteśmy głodni. Staraj się nie wykorzystywać jedzenia, jako sposobu na poprawienie sobie humoru.

Jeśli zaczynasz jeść wtedy, gdy jesteś przygnębiony lub zestresowany, postaraj się znaleźć inne metody, które pozwolą Ci się odprężyć.

Techniki relaksacyjne, umożliwiają zmniejszenie nasilenia zaburzeń odżywiania, o których pisaliśmy w tym artykule.

Najlepsze metody relaksacyjne, to ćwiczenia oddechowe, medytacja, joga, niezbyt wyczerpujące ćwiczenia oraz rozciąganie się.

7. Jedz regularnie

Objadanie się w godzinach nocnych jest często wywołane przez nieprawidłowe ożywianie się w ciągu dnia.

Jeśli spada Ci poziom cukru, jest zmęczony lub rozdrażniony, może to prowadzić do pojawienia się problemów z napadami głodu. Jeśli czujesz bardzo silny głód, dokonujesz nieprawidłowych wyborów zdrowotnych i sięgasz po potrawy zawierające za dużo tłuszczu i cukru.

Badania wskazują na to, że 3 lub więcej posiłków dziennie w regularnych porach, zmniejsza ryzyko objadania się i wzrostu wagi.

Jeśli jesz rzadziej, może się to przyczyniać do pogorszenia kontroli nad apetytem oraz nieprawidłowych wyborów zdrowotnych.

Ta zasada nie dotyczy każdej osoby, ponieważ każdy z nas ma nieco inny metabolizm.

8. Zwiększ ilość białka w diecie

Różne produkty spożywcze, mają różne efekty na Twój apetyt.

Jeśli często jesz dlatego, że czujesz wilczy głód, powinieneś częściej jeść białka, które długo pozostają w żołądku.

Zmniejsz ilość węglowodanów w diecie, zastępując je białkami, dzięki czemu poczujesz dłuższe uczucie sytości.

Badania wskazują na to, że częste jedzenie posiłków zawierających dużą ilość białek, pozwala zmniejszyć głód nawet o 605.

 

9. Nie trzymaj śmieciowej żywności w domu

Jeśli w domu często podjadasz chipsy i krakersy, postaw na prostą metodę - usuń je z domu i nie kupuj ich.

Jeśli będziesz musiał wyjść po jakieś przekąski do sklepu w środku nocy, ochota Ci szybko przejdzie.

Wypełnij swoją lodówkę warzywami i owocami, które będą znacznie lepszym wyborem. Gdy poczujesz ochotę na zjedzenie czegoś w nocy, niech będzie to produkt wpływający korzystnie na Twoje zdrowie.

Dobrym rozwiązaniem jest na przykład jedzenie owoców, jagód, jogurtu i serka wiejskiego, czyli produktów niskokalorycznych.

 

Dzięki nim, szybciej poczujesz się najedzony i nie zjesz zbyt dużo.  

sobota, 06 luty 2016 12:48

First food

Napisał

First food to preparat, zawierający colostrum, czyli siarę bydlęcą. Ten suplement diety jest polecany przede wszystkim osobom, które mają problem z odpornością. First Food wpływa na układ odpornościowy, zwiększa wydzielanie białych tkanek i chroni organizm przed infekcjami. Preparat jest dostępny w formie kapsułek wegetariańskich, które nie zawierają substancji pochodzenia zwierzęcego. Działanie preparatów zawierających siarę zostało potwierdzone w wielu badaniach. Ty także możesz skorzystać z ich właściwości.

 Zamów już teraz

sobota, 06 luty 2016 12:29

Enzymy trawienne

Napisał

Enzymy trawienne są dobrym rozwiązaniem dla wszystkich osób, które mają problemy z trawieniem i chcą zmniejszyć niestrawność i uczucie ciężkości po posiłkach. Dzięki ich zastosowaniu, można przywrócić prawidłową pracę jelit i żołądka, pozbyć się wzdęć i bólu brzucha.

 

Stosowanie enzymów trawiennych przyczynia się do poprawienia perystaltyki jelit i usunięcia zgagi. Lepsze trawienie to także skuteczne usuwanie szkodliwych substancji, dlatego warto je zastosować wtedy, gdy cierpimy na zmęczenie lub mamy plamy na skórze. Te dolegliwości mogą oznaczać nieprawidłową pracę układu pokarmowego.

Enzymy trawienne

środa, 20 styczeń 2016 08:15

Czystek

Napisał

Czystek to zioło, które cieszy się bardzo dużą popularnością, z uwagi na interesujące właściwości. Jego regularne stosowanie poprawia stan skóry, chroni gardło i pozwala uzupełnić niedobór witamin i minerałów. Wiele osób przypisuje mu także pozytywne działanie na odporność i oczyszczanie organizmu.

czystek

 

 

Czystek można kupić zarówno w formie suszu do zaparzania (ma pyszny, lekko cytrynowy smak) jak i w tabletkach, które są łatwiejsze do przyjmowania. Czystek polecamy wszystkim osobom, które dbają o swoje zdrowie i chcą poprawić stan swoich jelit. W sprzedaży jest dostępne kilka rodzajów czystka, z których największym zainteresowaniem cieszy się czystek ladanowy, kreteński oraz biały. Różnią się one nieco zawartością substancji aktywnych, ale główne właściwości, są bardzo podobne. 

Strona 1 z 6