Witamina C z natury

Naturalny kwas l-askorbinowy

Naturalny kwas l-askorbinowy
Naturalny kwas l-askorbinowy

Acerola to jeden z najlepszych, naturalnych sposobów na uzupełnienie niedoboru witaminy C w organizmie. Acerola to wiśnia, rosnąca na Barbadosie, która wyróżnia się zawartością beta-karotenu, oraz naturalnej witaminy C. Jej stosowanie jest znacznie lepszym rozwiązaniem od przyjmowania chemicznego, syntetycznego kwasu askorbinowego, ponieważ acerola wchłania się w znacznie większym stopniu. Naturalny kwas l-askorbinowy pozyskiwany jest z roślin.

Naturalny kwas l-askorbinowy

Produkty z tą substancją aktywną, są dostępne w kilku formach:

·         jako sok

·         w postaci tabletek

·         w kapsułkach

·         w proszku

Jakie korzyści zdrowotne daje przyjmowanie aceroli?

Są one podobne, jak przy stosowaniu naturalnej witaminy C – wiśnia z Barbadosu wpływa między innymi, na:

·         poprawienie odporności

·         wzmocnienie naczyń krwionośnych

·         skrócenie czasu przeziębienia (szczególnie u osób, które długo przebywają na dworze w niskiej temperaturze)

Naturalny kwas l-askorbinowy

 Witamina C z aceroli wchłania się znacznie lepiej od tej w formie chemicznej – nasz organizm nie jest przyzwyczajony do przyjmowania kwasu askorbinowego, pochodzącego z sacharydów.

Post Author: Novus

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *